Начало За нас Реклама Контакти

Риба къри

Снимка за Риба къри
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако сте сред почитателите на рибните ястия с екзотичен привкус, не пропускайте възможността да изпробвате това предложение от индийската кухня. Освен че е атрактивно и нестандартно, то се приготвя бързо и лесно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г филе от риба (треска, сьомга, халибут), нарязано на кубчета
  • 100 мл кокосово мляко
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • ½   люта чушка, нарязана на ситно, без семките
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. краве масло
  • 2 с. л. кориандър или магданоз, нарязан на ситно
  •   сол на вкус
  • 2-3 с. л. олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се джинджифилът, чушката и кориандърът и с тази смес се намазва рибата. Оставя се да постои 10 мин.

  2. 2.

    Загряват се 3 с.л. олио и в тях се изпържва леко рибата. Добавя се кокосовото мляко, разбъркано с доматеното пюре, и се посолява на вкус. Оставя се да покъкри 3-4 мин. Слага се маслото, разбърква се и ястието се сервира горещо.


Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари