Риба къри
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Ако сте сред почитателите на рибните ястия с екзотичен привкус, не пропускайте възможността да изпробвате това предложение от индийската кухня. Освен че е атрактивно и нестандартно, то се приготвя бързо и лесно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г филе от риба (треска, сьомга, халибут), нарязано на кубчета
- 100 мл кокосово мляко
- 1 с. л. настърган джинджифил
- ½ люта чушка, нарязана на ситно, без семките
- 2 с. л. доматено пюре
- 1 с. л. краве масло
- 2 с. л. кориандър или магданоз, нарязан на ситно
- сол на вкус
- 2-3 с. л. олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се джинджифилът, чушката и кориандърът и с тази смес се намазва рибата. Оставя се да постои 10 мин.
- 2.
Загряват се 3 с.л. олио и в тях се изпържва леко рибата. Добавя се кокосовото мляко, разбъркано с доматеното пюре, и се посолява на вкус. Оставя се да покъкри 3-4 мин. Слага се маслото, разбърква се и ястието се сервира горещо.
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари