Ребра на скара
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В СкараБар, откъдето е рецептата, наричат вкусните ребърца „Свински крилца”, тъй като ги поднасят подредени в чинията като две ангелски крила. Те са приносът на Валтер Ватцин към рецептурника на ресторанта. Оказва се, че австрийците са сериозен потребител на ребра и ги приготвят със страст, не по-малка от тази на американците.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1,7 кг ребра на лента
- за маринатата:
- сол на вкус
- чесън на вкус
- мед на око
- соев сос на око
- джинджифил на око
- червен пипер на вкус
- кайенски пипер на вкус
-
зехтин на око
Начин на приготвяне
- 1.
Продуктите за маринатата се смесват.
- 2.
Ребрата се намазват с маринатата и се пекат във фурна, загрята на 220° С. Накрая, ако фурната има грил, може да се запекат, за да хванат коричка.
Подходящи типове вина
- Свежо младо бяло България/Европа Свежо младо бяло Нов свят
- Пикантно комплексно бяло България/Европа Бял зинфандел
- Каберне фран Мелник
- Мавруд Рубин
- Мерло Нов свят Мерло Европа/България
- Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят Каберне совиньон Европа/България
- Карменер Чили/Нов свят Карменер България/Европа
- Малбек Аржентина/Нов свят Малбек България/Европа
- Червено Италия Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано
- Червено Рона Червено Бургундия/Кот Шалонез/Маконе/От Коте/Божоле Крю
- Червено Франция Пеи Д' Ок Приорат
- Рибера дел Дуеро, Торо Червено Испания
- Червено Португалия Червено Австрия
- Червено Гърция Сухи шампански и пенливи вина с леко тяло (non vintage/ Blanc de blancs) по класическа технология
- Сухи пенливи червени вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари