Начало За нас Реклама Контакти

Ребра на скара

Снимка за Ребра на скара
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В СкараБар, откъдето е рецептата, наричат вкусните ребърца „Свински крилца”, тъй като ги поднасят подредени в чинията като две ангелски крила. Те са приносът на Валтер Ватцин към рецептурника на ресторанта. Оказва се, че австрийците са сериозен потребител на ребра и ги приготвят със страст, не по-малка от тази на американците.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1,7 кг ребра на лента
  2. за маринатата:
  3.  сол на вкус
  4.  чесън на вкус
  5.  мед на око
  6.  соев сос на око
  7.  джинджифил на око
  8.  червен пипер на вкус
  9.  кайенски пипер на вкус
  10.  зехтин на око
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Продуктите за маринатата се смесват.

  2. 2.

    Ребрата се намазват с маринатата и се пекат във фурна, загрята на 220° С. Накрая, ако фурната има грил, може да се запекат, за да хванат коричка.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари