Начало За нас Реклама Контакти

Раци с ориз и гъби

Снимка за Раци с ориз и гъби
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако краят на зимата събужда във вас неистов копнеж по лятото, морската храна е един от сигурните начини да се отдадете на предчувствието за топли дни. Затова ви предлагаме класическото съчетание от ориз и гъби, допълнено с раци или рачешки рулца и аромат на мащерка. Ястието е изключително подходящо и за днешния празник - Тодоровден.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 с.л. масло
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 300 г гъби, нарязани на филийки
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 ч.ч. гъби
  • 1 ч.л. мащерка
  • 250 г месо от раци или рачешки рулца
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  копър за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава в маслото за 3-4 мин., прибавя се чесънът, след 1 мин. се слага оризът и след като се позапържи, се добавят гъбите. След 8 мин. се налива бульонът и се слага мащерката. Всичко се оставя да покъкри, докато оризът се посвари.

  2. 2.

    Слага се месото от раци и всичко се подправя със сол, пипер и лимонов сок. Отново се поставя за 3 мин. на огъня и след това се отстранява.

  3. 3.

    Преди поднасяне се поръсва с пресен копър.

Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари