Пържени пилешки рулца с бадеми
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки филета
- 100 мл олио за пържене
- за панировката:
- 2 яйца
- 90 мл / ⅓ ч. ч. прясно мляко
- 60 мл / ½ ч. ч. брашно
- 125 г / 2 ч. ч. галета
- 1 ч. ч. MAGGI Вълшебен вкус с пиле
- за плънката:
- 100 г меко масло
- 60 г бадеми, нарязани на ситно
- 2 ч. л. магданоз, нарязан на ситно
- 2 ч. л. пресен лук, нарязан на ситно
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
За да се приготви плънката, в купа се смесват продуктите, подправят се със сол и пипер на вкус, оформят се 4 рулца, всяко от тях се увива във фолио и се слага в хладилника.
- 2.
Пилешките филета се начукват внимателно. В центъра на всяко парче месо се слага по едно от втвърдените рулца и се завиват стегнато. Набождат се с клечки за зъби от двете страни.
- 3.
Яйцата се разбиват с млякото, прибавя се MAGGI Вълшебен вкус с пиле. Всяко рулце се овалва първо в брашното, после се потапя в яйчната смес и накрая се овалва в галетата. Отново се потапя в яйцата и пак в галетата. Всички рула се слагат в чиния, покриват се с фолио и се оставят за 1 час в хладилника. След това се пържат в сгорещеното олио до златисто.