Пържена туршийка
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
С веселия разказ за тази икономична и интересна рецепта Петя Борисова спечели зимния кръг на конкурса "Вкусна история" на списание "Меню".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г сурова туршия (зелени домати, карфиол, моркови, чушки)
- 2 големи глави кромид лук
- 3-4 големи картофа
- слънчогледово олио
- сол, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се нарязва на ситно, а картофите – на кубчета. На умерена температура заедно се запържват в олиото, докато картофите поомекнат.
- 2.
Прибавят се нарязаните зеленчуци от туршията. Разбъркват се и се похлупват. Оставят се да хванат лека коричка откъм дъното и се обръщат, за да се запекат и от другата страна. Сервира се с топъл хляб или препечени филийки.
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари