Пълнозърнести спагети с портокалово пуешко месо
Богато на вкусове ястие, в което се отдава дължимото на превъзходната комбинация от пуешко месо и портокал. Тя изпъква на фона на пресни летни зеленчуци и млечната плътност на крем-сиренето.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
- 500 г пуешко филе, нарязано на пръчици
- 100 мл вермут
- 200 мл портокалов сок
- 1 тиквичка, нарязана на тънки пръчици
- 1 червена чушка, нарязана на тънки пръчици
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 400 г пълнозърнести спагети
- 1 ч. л. естрегон, нарязан на ситно
- 200 г крем-сирене
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слага пуешкото филе, посолява се и се изпържва до златисто. Налива се вермутът и се оставя да поври, докато течността се редуцира наполовина. Прибавят се портокаловият сок, тиквичката, лукът и чушката. Подправя се с малко сол. Оставя се да поври 5 мин.
- 2.
През това време спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, прецеждат се и се разбъркват с малко зехтин.
- 3.
Към врящото месо се добавят естрагонът и крем-сиренето. След като поври 2-3 мин., сосът е готов.
- 4.
Спагетите се сервират в чинии и се заливат с лъжица от соса и няколко парченца месо. Могат да се гарнират и с филенца от портокал.