Начало За нас Реклама Контакти

Пълнозърнест веган ябълков кекс

Снимка за Пълнозърнест веган ябълков кекс
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Независимо дали с истинско мляко или с растително ябълковите сладкиши винаги са ароматни, неустоими и обикновено лесни за приготвяне.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 1 с. л. смляно ленено семе
  • 2 ч. ч. брашно от спелта, лимец или пълнозърнесто пшенично
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • ⅓ ч. л. морска сол
  • ½ ч. л. канела
  • 1 щипка индийско орехче
  • ½ ч. ч. кафява захар
  • ½ ч. ч. стафиди
  • ½ ч. ч. орехи
  • 1 ч. ч. зелена ябълка, едро настъргана
  • 1 с. л. лимонова кора, фино настъргана
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. мед
  • 300 мл бадемово, соево, кокосово или друго растително мляко
  • за поръсване:
  • 1 с. л. кокосово масло
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 с. л. пълнозърнесто брашно
  • ½ ч. л. канела 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лененото семе се залива с 3 с.л. вряща вода и се оставя да постои 5 мин.

  • 2.

    Смесват се брашното, бакпулверът, содата, солта, канелата, индийското орехче, захарта, стафидите и орехите.

  • 3.

    Разбъркват се заедно накиснатото ленено семе, ябълката, лимоновата кора, лимоновият сок, , медът и млякото.

  • 4.

    Течните съставки се сипват при сухите и се разбъркват кратко, за да се смесят.Сипва се във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с галета. Пече се около 50 мин. във фурна, загрята на 180º С. 

Септ. 2015
Още подобни рецепти
Коментари