Начало За нас Реклама Контакти

Пълнено свинско филе с гъби и топено сирене

Снимка за Пълнено свинско филе с гъби и топено сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Свинското месо е сладко и затова млечните, леко пикантни тонове на топеното сирене и землистият вкус на гъбите отлично му подхождат. Балансът обаче идва със свежата накиселяваща салата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г свинско бонфиле
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с. л. зехтин
  • за пълнежа:
  • 250 г печурки, нарязани на резенчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 100 г топено пушено сирене, нарязано на малки кубчета
  • за гарниране:
  •  зелена салата
  • 1-2 домата, нарязани на резени
  • 1 глава червен лук, нарязан на кръгчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. балсамов оцет
  • 1 ч. л. мед
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филето се разрязва по дължина на две, като не трябва ножа да стига до края, а месото трябва да може да се разгъне на две като книга. Слага се между два слоя прозрачно фолио и се начуква с точилка или чук за месо, докато се оформи тънко правоъгълно парче. Подправя се със сол и пипер.

  • 2.

    За пълнежа зехтинът се сгорещява и в него се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се зачервят. Подправят се със сол и пипер и се разбъркват със сиренето.

  • 3.

    Сместа се разпределя върху месото и се завива на стегнато руло откъм тясната страна. Връзва се с бял памучен конец на 3-4 места. Слага се да се зачерви в загретия зехтин от всички страни. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина. Слага се в тавичка и се запича във фурната около 20 мин. на 200° С.

  • 4.

    Изважда се от фурната и се оставя да почине 5 мин., преди да се нареже.

  • 5.

    Сервира се със салатата, подправена с дресинга от зехтина, оцета, меда и сол на вкус.

  •  

Подходящи типове вина
Окт. 2015
Още подобни рецепти
Коментари