Пълнено свинско филе с гъби и топено сирене
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г свинско бонфиле
- 100 мл бяло вино
- 2 с. л. зехтин
- за пълнежа:
- 250 г печурки, нарязани на резенчета
- 2 с. л. зехтин
- 100 г топено пушено сирене, нарязано на малки кубчета
- за гарниране:
- зелена салата
- 1-2 домата, нарязани на резени
- 1 глава червен лук, нарязан на кръгчета
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. балсамов оцет
- 1 ч. л. мед
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се разрязва по дължина на две, като не трябва ножа да стига до края, а месото трябва да може да се разгъне на две като книга. Слага се между два слоя прозрачно фолио и се начуква с точилка или чук за месо, докато се оформи тънко правоъгълно парче. Подправя се със сол и пипер.
- 2.
За пълнежа зехтинът се сгорещява и в него се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се зачервят. Подправят се със сол и пипер и се разбъркват със сиренето.
- 3.
Сместа се разпределя върху месото и се завива на стегнато руло откъм тясната страна. Връзва се с бял памучен конец на 3-4 места. Слага се да се зачерви в загретия зехтин от всички страни. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина. Слага се в тавичка и се запича във фурната около 20 мин. на 200° С.
- 4.
Изважда се от фурната и се оставя да почине 5 мин., преди да се нареже.
- 5.
Сервира се със салатата, подправена с дресинга от зехтина, оцета, меда и сол на вкус.
- Шардоне без дъб Шардоне с дъб България/Европа
- Шардоне с дъб Нов свят Вионие
- Семийон Шабли
- Пино ноар Нов свят Каберне фран
- Мелник Мавруд
- Рубин Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят
- Каберне совиньон Европа/България Червено Италия
- Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано Червено Рона
- Червено Франция Пеи Д' Ок Рибера дел Дуеро, Торо
- Червено Испания Червено Португалия
- Червено Австрия