Начало За нас Реклама Контакти

Пълнено пилешко бутче с булгур, шунка и лук, гарнирано с гъбен сос

Снимка за Пълнено пилешко бутче с булгур, шунка и лук, гарнирано с гъбен сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато екипът на книгата "6 по 5 рецепти" гостува на шеф готвача Людмил Станков в семейния хотел "Шулевите къщи" в Копривщица, освен останалите изключително вкусни ястия, той приготви и тези апетитни пилешки бутчета

СъставНеобходими продукти за 2

  • 2 цели пилешки бутчета
  • 1 с. л. соев сос
  • ½ ч. ч. попарен булгур
  • 50 г шунка, нарязана на фини жулиени
  • ½ глава  червен лук, нарязана на ситно
  • 100 г гъби
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън за пълнежа
  • 5-6 скилидки чесън за печенето, необелени
  • 100 мл бяло вино
  • 1 ч. л. нарязан копър
  • 1 ч. л. нарязан магданоз
  • 1 ч. л. нарязан джоджен
  • 1 зелена чушка
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Обезкостявам бутчето, като разрязвам по костта и оставям костта на долното бутче. Отрязвам долната става. Разтварям месото на бутчето на ветрило и овкусявам със соевия сос. Междувременно приготвям плънката от запържения в зехтина лук, чесъна, попарения булгур и нарязаната на фини парчета шунка. Овкусявам с подправките. Пълня бутчетата и запечатвам с клечка за зъби. Поставям ги в тава, намазвам ги със зехтин, прибявам гъбите, необелените скилидки чесън, виното и оставям да се пече с фолио. Последните 15 минути махам фолиото, за да се запекат бутчетата. Най-добре става в йенски съд. Сервирам бутчетата нарязани и гарнирани с гъбите и скилидките чесън.

Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари