Начало За нас Реклама Контакти

Пълнено червено цвекло с ориз

Снимка за Пълнено червено цвекло с ориз
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

През зимата е важно да консумираме храни с повече витамини и минерали, затова сме ви подготвили рецепта, в която здравословното е и вкусно. Богатото на полезни вещества червено цвекло е с ефектна плънка от ориз, кисели краставички и маслини и със сигурност ще останете изненадани от тази сполучлива комбинация.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 глави червено цвекло
  • 1 л вода
  • 2 кубчета MAGGI Пилешки бульон
  • 1 с.л. оцет
  • 1 глава лук, нарязана на стино
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 4 с. л. зелени маслини
  • 4 с. л. нарязани кисели краставички
  • 1 ч. ч. сварен ориз
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 4 резена лимон
  • 4 с. л. зехтин
  • за соса:
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Главите обелено цвекло се слагат да се сварят във водата с кубчетата MAGGI Пилешки бульон за около 30 мин. Сипва се оцетът и се варят още 10 мин. Когато изстинат, се издълбават с малка лъжичка.

  2. 2.

    Плънката се приготвя, като лукът и чесънът се задушават в половината от зехтина. Добавят се маслините, киселите краставички, оризът, магданозът, MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука и лимоновият сок.

  3. 3.

    Всички издълбани глави цвекло се намазват с останалия зехтин и се пълнят с оризовата смес. Покриват се с резен лимон и се слагат да се пекат на 180°С за 15 мин. Поднасят се със сос от зехтин, лимонов сок и чесън.

Галерия
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари