Начало За нас Реклама Контакти

Гурме рулца от патладжан с филе „Елена”

Снимка за Гурме рулца от патладжан с филе „Елена”
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Енергийност 212 ккал

Белтъчини 34,5 г

Въглехидрати 0,5 г

Мазнини 8,0 г

СъставНеобходими продукти за 2

  • 100 г филе "Елена" на ТАНДЕМ
  • 2 малки патладжана
  • 250 г крем сирене
  • 1 скилидка чесън
  • ½ връзка копър
  • 50 г орехи
  •  олио за пържене
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се нарязват по дължина на филийки с дебелина 5 мм, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за 20 минути.

  2. 2.

    Изплакват се със студена вода, подсушават се и се изпържват до златисто в загрятото олио. Изваждат се върху домакинска хартия или салфетка, за да се попие мазнината.

  3. 3.

    Сиренето се размесва с чесъна, копъра и орехите – всичко нарязано на дребно.

  4. 4.

    Върху всяка патладжанена филийка се маже пласт от сиренето с подправките, слагат се 1-2 тънко нарязани парчета филе "Елена" и се навива на рулце.

  5. 5.

    Готовите рулца се поднасят с препечен хляб и домати.

Повече здравословни и вкусни рецепти с месни продукти можете да откриете на сайта ТАНДЕМ
Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари