Пълнено авокадо
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Бяла майонеза, зелено авокадо и червеното на лука и рибата - с тази бърза и лесна рецепта ще пожънете успехи сред патриотично настроените си гости!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 плода авокадо
- 1 консерва риба тон в олио
- ¼ глава червен лук, нарязан на тънки резени
- 1 резен целина, нарязан на ситно
- 1 сварено яйце, нарязано на ситно
- ½ лимон
- 4 с. л. майонеза
- 4 листа зелена салата, нарязана на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкяс
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се отцеденото месо на рибата, лукът, целината, яйцето, салатата и майонезата. Сместа се подправя със сол, лимонов сок и пипер на вкус.
- 2.
Авокадото се срязва през средата, отделя се костилката. Жълтата част на всяка половинка се нарязва в рибната смес. Половинките авокадо се поръсват с лимонов сок, за да не почернеят.
- 3.
Всяка половинка се пълни със сместа и се слага в хладилника, за да се охлади.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари