Пълнени тиквички с месо
Самата форма на тиквичките предизвиква у всеки готвещ горещото желание да ги напълни. А каква по-подходяща плънка може да се приложи, ако не класическата комбинация от ориз и кайма. Тази обаче е обогатена с топено сирене и вкусни домати.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 едри тиквички
- 200 г кайма
- 1 ч.ч. сварен ориз
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 морков, настърган
- 1 яйце
- 1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 с.л. олио
- 2 парчета топено сирене, нарязано на малки кубчета
- 1 домат, нарязан на кръгчета
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се срязват на две по дължина и се бланшират за 1 мин. във вряща подсолена вода. Подсушават се много добре и вътрешността им се издълбава с лъжичка, след което се нарязва на ситно.
- 2.
В загрятото олио се запържват лукът и морковът, докато омекнат. Добавят се вътрешността от тиквичките и каймата. Разбърква се внимателно с тел за разбиване на яйца, за да не стане каймата на бучки. Подправя се с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки, добавя се оризът и се разбърква. Сваля се от огъня и се слагат яйцето и сиренето.
- 3.
Тиквичките се напълват с оризовата смес и се покриват с резени домати. Запичат се за 20 мин. във фурна, загрята на 200°С.