Пълнени свински филенца

Крехкото свинско месо е чудесна основа за изявата на други продукти. В тази рецепта филетата са напълнени с богато овкусени бадеми и бекон, а необходимите, за да може едно ястие да е завършено, зеленчуци ефектно се разполагат в леко пикантната гарнитура.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 свински бонфилета, около 800 г
- 3 с. л. нарязани бадеми, леко препечени
- 2 с. л. зехтин
- 100 г бекон, нарязан на пръчици
- ½ скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 ч. л. сушен риган
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 1 с. л. настъргана лимонова кора
- 1 глава лук, нарязана но ситно
- 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
- 1 ч. л. нишесте
- 2 с. л. бяло вино
- 1 ч. л. захар
- за гарниране:
- 300 г замразени или пресни броколи или карфиол
- ½ червена люта чушка, нарязана на ситно
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 с. л. MAGGI® Унисос
- 1 ч. л. лимонов сок
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се разделя напречно на две. В средата на всяко парче се прави разрез, така че да се образува джоб. Поръсва се с черен пипер.
- 2.
В купа се смесват 1 с. л. от зехтина, нарязаният лук, бадемите, чесънът, беконът, риганът и лимоновата кора. Напълват се “джобчетата” и се защипват с дървени шишчета.
- 3.
Останалият зехтин се загрява и в него се изпържват от всички страни напълнените филета. Заливат се с 200 мл гореща вода, прибавя се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се задушава около 8 мин.
- 4.
Гарнитурата се приготвя, като в зехтина се слага за 30 сек. чесънът и лютата чушка, прибавят се розичките броколи и се разбъркват, докато омекнат. Ако се пресни, трябва де се подварят предварително за 1 мин. във вряща подсолена вода. Слагат се MAGGI® Унисос и лимоновият сок и след 1 мин. се отстранява от котлона.
- 5.
Месото се изважда, а сосът се сгъстява, заедно със захарта и нишестето, разтворено във виното.
- 6.
Месото се сервира с броколите и сгъстеният сос.