Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени ребърца от заек

Снимка за Пълнени ребърца от заек
90
Време за приготвяне: 90 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

С тази невероятна рецепта Габриела Илиева от блогa Las recetas de Gaby гостува на Меню. За ястието се изискват малко по-усъвършенствани умения с острия нож, но те със сигурност се постигат с практика, така че сега е времето да се упражните и после да се насладите на уникалния вкус. 

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1.  ребрата на един заек
  2. 100 г от любимите ви гъби
  3. 2-3 лъжици от любимия ви пастет
  4. 1 с. л. зехтин
  5. 30 г прошуто, бекон или шунка
  6.  щипка сол и черен пипер
  7. 1 ч. ч. бяло вино
  8. 1 с. л. свинска мас
  9.  канап за връзване на рулото
  10. за соса:
  11. 1 малка глава лук
  12. ½ ч. ч. бульон
  13. ¼ ч. ч. хубаво червено вино
  14. ½ с. л. царевично нишесте
  15.  щипка черен пипер
  16. 1 с. л. зехтин
  17. за гарнитурата:
  18. 3-4 глави лук шалот
  19. 1 праз
  20.  зехтин
  21.  сол
  22.  захар
  23.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Нарязват се на парченца и се пържат с 1 с. л. зехтин. Отстраняват се от огъня и се смесват с прошуто, бекон или шунка.

  2. 2.

    Ребрата внимателно се разделят на две през прешлените и с много остър нож се освобождават от месото, което се разстила и се поначуква леко.

  3. 3.

    Намазва се тънък слой пастет и пълнежът се разпределя в най-отдалечената част от ребрата. Навива се на стегнато руло към прешлените и се връзва с канап. Получените рула се намазват със свинска мас, която ще даде много приятен загар на месото.

  4. 4.

    Месните рула се подреждат в тавичка, в която е налято бялото вино. Пече се около 20 мин. във фурна, загрята на 180º С. Месото трябва да остане бяло, но с характерния загар на печените меса. Оставя се да изстине, преди канапът да се отстрани.

  5. 5.

    Сосът се приготвя, като главата лук се нарязва много ситно и се запържва в зехтин. Прибавя се нишестето и веднага след това - виното. Оставя се да заври и се добавят бульонът и щипка черен пипер. Сместа отново се оставя да заври, за да се смесят добре ароматите. Смила се с миксер, за да се получи съвсем фин сос, който се сервира горещ.

  6. 6.

    За гарнитурата обелените лукчета се карамелизират в тиган с малко олио, щипка сол и лъжичка захар, докато станат меки отвътре и златисти отвън. Празът се нарязва на дълги фини парчета и се запържва в достатъчно количество зехтин за няколко секунди. Внимава се, защото бързо прегаря. Изважда се веднага върху домакинска хартия. Получават се хрупкави празени конци, с които порциите се украсяват допълнително.

  7.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари