Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени пуешки гърди

Снимка за Пълнени пуешки гърди
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар пуешко месо в България да може да се намери лесно само около Коледа, опитайте късмета си в магазина и изпробвайте тази много лесна, много вкусна и някак си празнична рецепта. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пуешко филе
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 глави лук, нарязани на по-дебели резени, заедно с вътрешната люспа
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. семена от копър
  • 1 с. л. зехтин
  • 300 г сурова наденица
  • 1 ч. ч. трохи от бял хляб
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • 100 г нарязан бекон
  • 1 с. л. брашно
  • 200 мл бяло сухо вино или 50 мл вермут
  • 400 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Плънката се приготвя, като в загретия зехтин се слагат лукът, чесънът и семената от копър. Задушават се на слаб огън, докато омекне лукът. Охлажда се. Прибавят се каймата от наденицата, хлебните трохи, настърганата кора от лимона, 2 с. л. лимонов сок, магданозът и яйцето.

  2. 2.

    Върху алуминиево фолио се подреждат плътно едно до друго парчетата бекон. Пуешкото филе се разрязва на плоски парчета и се разпределя на равномерен правоъгълен пласт върху бекона. Отгоре равномерно се разпределя плънката. С помощта на фолиото всичко се завива на стегнато руло. Овързва се с конец. Слага се да се пече на 190° С в тавичка върху едро нарязания лук за около 10 мин., покрито с фолио. Фолиото се отстранява и се допича, докато се зачерви, на 200° С.

  3. 3.

    След като постои покрито с фолио 10 мин., месото се нарязва.

  4. 4.

    От тавичката от печенето се отстранява мазнината, прибавят се бульонът и виното и се слага на силен огън, като от дъното се остъргват полепналите парченца месо. Сосът се прецежда и се сгъстява с брашното, разтворено в малко вода.

  5. 5.

    Нарязаното роле се сервира с печените лукчета и соса.


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари