Пълнени праскови

СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пресни праскови или 8 половинки от компот
- 100 г бисквити амарети или ореховки
- 50 г меко масло
- 1 жълтък
- 2 щипки канела
-
50 г настърган тъмен шоколад
Начин на приготвяне
- 1.
Прасковите се срязват на половини, отделят се костилките и леко се издълбават.
- 2.
Бисквитите се натрошават и се смесват със ситно нарязаната вътрешност на прасковите, маслото, жълтъка, канелата и шоколада.
- 3.
Половинките праскови се напълват със сместа и се слагат да се запекат на 190° С за 20 мин. или докато се зачервят.
- 4.
Поднасят се топли или студени.
Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари