Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени пилешки гърди в пергамент

Снимка за Пълнени пилешки гърди в пергамент
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Едно време, преди до нас да достигне изкуството за производство на хартия, хората са писали върху пергамент, който се е правил от животински кожи. Естествено самото месо е било надлежно сготвено и изядено. Днес вече пишем на какво ли не, а пергаментът се е пренесъл като помощно средство в нашите кухни. И не се прави от кожа... Но вие можете да си представите, че обвивате храната в страници, изпълнени с умни мисли. Така ще дадете нов прочит на понятието буквоед. Освен това тази бърза и вкусна рецепта няма да ви изложи и пред гости.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • пилешки филенца
  • 4 с. л. зехтин или масло
  • 4 с. л. бяло вино
  • 1 к. л. розмарин
  • 1 к. л. риган
  •  сол на вкус
  •  черен пипер
  • за плънката:
  • 200 г гъби, нарязани на ивици
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • морков, настърган на едро
  • 5-6 зелени маслини, нарязани на ситно
  • 1 с. л. зехтин или олио
  • 1 к. л. къри
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се срязват на две по ширина и се поръсват със сол, пипер, розмарин и риган. Намазват се с маслото.

  2. 2.

    В загрятата мазнина се сотират празът и морковът за 2 мин., прибавят се кърито, гъбите, разбъркват се на силен огън 3-4 мин., слагат се маслините и сместа се овкусява със сол и пипер.

  3. 3.

    Сместа се разпределя в средата на всяко от филетата, сгъват се на две и се увиват поотделно в хартия за печене. Пекат се около 15 мин. в загрята фурна на 200°С.

Идея! Към пълнежа можете да добавите кубче топено сирене или извара.

Ноем. 2007
Още подобни рецепти
Коментари