Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени пилешки гърди

Снимка за Пълнени пилешки гърди
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Тази ефектна рецепта разчита на типичните за студените сезони моркови и праз, но и на пълнозърнестия ориз, който обогатява вкуса ѝ с приятни нюанси на ядки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки филета
  2. 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  3. ½ ч. ч. кафяв ориз
  4. 2 с. л. зехтин или олио
  5. 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  6. 1 морков, нарязан на малки кубчета
  7. 2 с. л. нарязани маслини
  8. 1 сушена червена чушка, натрошена
  9. 1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
  10. 1 с. л. лимонов сок
  11.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се срязват през средата така, че да се образува джоб. Поръсват се с пипер и лимонова кора от всички страни.

  2. 2.

    Оризът се залива с 2 ч. ч. вода и се сварява за 30 - 40 мин., докато омекне. Отцежда се от останалата течност.

  3. 3.

    В загретия зехтин се слагат празът и морковът. Задушават се 2-3 мин. с 1 с. л. вода. Добавят се оризът, маслините, чушката, чубрицата, солта и пиперът. Разбъркват се 2-3 мин. и с получената смес се пълнят гърдите. Затварят се с клечка за зъби.

  4. 4.

    Пълнените гърди се намазват със зехтин или олио и се слагат за 2-3 мин. на грил-тиган, докато се получат шарки от двете страни на месото. Слагат се в тавичка, поръсват се с магданоз, лимонов сок и малко зехтин и се запичат за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С. Могат да се гарнират с лъжица от останалата плънка.


Видео
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари