Пълнени пилешки бутчета със сирене
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 12 пилешки долни бутчета
- 1 скилидка пресован чесън
- 125 г сирене тип дунавия или извара
- 100 г спанак, нарязан фино
- 100 г шунка, нарязана на ситно
- 1 ч. л. смлян кориандър
- 1 щипка настъргано индийско орехче
- 2 с. л. зехтин
- 30 г масло
- черен пипер
- червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещеното масло се запържва леко чесънът, прибавя се спанакът и се разбърква, докато позавехне.
- 2.
В купа се смесват сиренето, спанакът, шунката, индийското орехче и черен пипер на вкус. Всичко се обърква добре. Внимателно се повдига кожата на всяко бутче, слага се от плънката и отново се покрива с кожа. Отгоре се намазва със зехтин и червен пипер. Бутчетата се пекат на 180° С. за около 30 мин., докато месото омекне.
Подходящи типове вина
Ян. 2004
Още подобни рецепти
Коментари