Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени пилешки бутчета със сирене

Снимка за Пълнени пилешки бутчета със сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ароматната плънка в тази рецепта е интригуващо допълнение на апетитните печени пилешки бутчета. 

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 12 пилешки долни бутчета
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 125 г сирене тип дунавия или извара
  • 100 г спанак, нарязан фино
  • 100 г шунка, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • 1 щипка настъргано индийско орехче
  • 2 с. л. зехтин
  • 30 г масло
  •   черен пипер
  •   червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното масло се запържва леко чесънът, прибавя се спанакът и се разбърква, докато позавехне.

  2. 2.

    В купа се смесват сиренето, спанакът, шунката, индийското орехче и черен пипер на вкус. Всичко се обърква добре. Внимателно се повдига кожата на всяко бутче, слага се от плънката и отново се покрива с кожа. Отгоре се намазва със зехтин и червен пипер. Бутчетата се пекат на 180° С. за около 30 мин., докато месото омекне.


Подходящи типове вина
Ян. 2004
Още подобни рецепти
Коментари