Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени пилешки бутчета с извара и спанак

Снимка за Пълнени пилешки бутчета с извара и спанак
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Различните продукти могат да се обединят в едно ястие по различни начини. Вероятно най-впечатляващият визуално, а и вкусово, е пълненето. Пилешките бутчета сякаш са най-доброто доказателство за това, особено ако новата им вътрешност е от свежа извара и спанак.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки бутчета
  • 1 ч. ч. спанак, нарязан на ситно, или рукола
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 125 г рикота или извара
  • 2 с. л. настърган пармезан или кашкавал
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 600 г пресни картофи
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лимон
  • 1 с. л. нарязан пресен копър
  • 2 с. л. настърган пармезан
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се слага за няколко секунди чесънът. Когато стане ароматен, се добавя спанакът или руколата. Щом завехне, се отстранява от огъня и се оставя да изстине.

  2. 2.

    Рикотата се смесва със спанака, пармезана, лимоновата кора и босилека. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

  3. 3.

    Кожата на бутчетата се отлепва внимателно от месото. В получения джоб се слага плънката. Кожата се намазва с масло, посолява се леко и бутчетата се слагат да се изпекат в загрята фурна на 190° С за 35 - 40 мин.

  4. 4.

    Маслото за гарнитурата се разтопява и в него се слагат картофите. Посоляват се и се разбъркват, за да се позапържат леко. Прибавят се копърът и лимоновата кора, поставят се в топлоустойчив съд и се пекат под капак или завити с алуминиево фолио 30 мин. на 190° С. Фолиото се отстранява и се оставят да се пекат, докато изври течността. Поръсват се с пармезана и след като се разтопи, се изваждат.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари