Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени патладжани с пиле и спанак

Снимка за Пълнени патладжани с пиле и спанак
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Патладжаните без съмнение отдавна са доказали удобната си способност за пълнене. Изборът на плънка в тази рецепта е една чудесна и вкусна комбинация от пилешко месо и зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 средни патладжана
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 морков, нарязан на кръгчета
  • 500 г пилешко филе, нарязано на кубчета
  • 200 г спанак
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
  • 1 ч. л. риган
  • 200 г чери домати или 1 голям домат, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се срязват наполовина. Леко се изрязват в основата, за да могат да стоят стабилно, посипват се обилно със сол и се оставят да постоят 30 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се с олио и се слагат да се изпекат за 20 мин. във фурна загрята до 200° С.

  2. 2.

    Вътрешността на патладжаните се издълбава и се нарязва на кубчета.

  3. 3.

    В загрятото олио се запържва лукът за 5-6 мин. Добавят се морковът и месото. Разбъркват се, докато месото се зачерви. Натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон, налива се ½ ч. ч. вода и месото се задушава под капак, докато омекне. Добавят се спанакът и нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправя се с ригана и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да поври открита, докато течността почти се изпари. Слагат се нарязаните наполовина чери домати.

  4. 4.

    Издълбаните патладжани се пълнят със сместа и се запичат за 20 мин. на 200° С.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари