Пълнени патладжани с пиле и спанак
Патладжаните без съмнение отдавна са доказали удобната си способност за пълнене. Изборът на плънка в тази рецепта е една чудесна и вкусна комбинация от пилешко месо и зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4
- 2 средни патладжана
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 морков, нарязан на кръгчета
- 500 г пилешко филе, нарязано на кубчета
- 200 г спанак
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
- 1 ч. л. риган
- 200 г чери домати или 1 голям домат, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се срязват наполовина. Леко се изрязват в основата, за да могат да стоят стабилно, посипват се обилно със сол и се оставят да постоят 30 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се с олио и се слагат да се изпекат за 20 мин. във фурна загрята до 200° С.
- 2.
Вътрешността на патладжаните се издълбава и се нарязва на кубчета.
- 3.
В загрятото олио се запържва лукът за 5-6 мин. Добавят се морковът и месото. Разбъркват се, докато месото се зачерви. Натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон, налива се ½ ч. ч. вода и месото се задушава под капак, докато омекне. Добавят се спанакът и нарязаната вътрешност на патладжаните. Подправя се с ригана и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да поври открита, докато течността почти се изпари. Слагат се нарязаните наполовина чери домати.
- 4.
Издълбаните патладжани се пълнят със сместа и се запичат за 20 мин. на 200° С.