Пълнени картофени крокети
Картофените крокети са добро и лесно решение за нагостяване на добри приятели. А за да зарадвате още повече вашите хора, "Меню" предлага да напълните хрупкавите хапки с апетитна плънка от топено сирене, шунка и броколи.
СъставНеобходими продукти за 24 броя
- 500 г картофи
- 1 среден морков
- 100 г пресен или замразен зелен грах
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 1 ч. л. лимонов сок
- 50 г настърган кашкавал
- 2-3 пресни или замразени розички броколи, по желание
- 100 г пушена шунка
- 3 парчета топено сирене
- 2 яйца
- 2 жълтъка
- 3 с. л. брашно
- 3 с. л. галета
- 2 щипки индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват на пара. Морковът се обелва и се слага при картофите да се свари цял.
- 2.
През това време грахът и броколите се слагат за 1 мин. във вряща вода.
- 3.
Шунката и броколите се нарязват на ситно. Разбъркват се с нарязаното топено сирене.
- 4.
Картофите се намачкват на пюре, разбъркват се с нарязания на ситно морков, граха, магданоза, кашкавала, жълтъците, индийското орехче, сол, пипер на вкус и лимоновия сок. Оформят се 24 топки, които се пълнят с малко от шунковата смес. Придава им се продълговата цилиндрична форма.
- 5.
Всеки крокет се овалва в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Пържат се в сгорещеното олио, докато придобият златист цвят.