Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени картофени крокети

Снимка за Пълнени картофени крокети
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Картофените крокети са добро и лесно решение за нагостяване на добри приятели. А за да зарадвате още повече вашите хора, "Меню" предлага да напълните хрупкавите хапки с апетитна плънка от топено сирене, шунка и броколи.

СъставНеобходими продукти за 24 броя

  • 500 г картофи
  • 1 среден морков
  • 100 г пресен или замразен зелен грах
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 50 г настърган кашкавал
  • 2-3  пресни или замразени розички броколи, по желание
  • 100 г пушена шунка
  • 3 парчета топено сирене
  • 2  яйца
  • 2  жълтъка
  • 3 с. л. брашно
  • 3 с. л. галета
  • 2 щипки индийско орехче
  •   сол и черен пипер на вкус
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват на пара. Морковът се обелва и се слага при картофите да се свари цял.

  2. 2.

    През това време грахът и броколите се слагат за 1 мин. във вряща вода.

  3. 3.

    Шунката и броколите се нарязват на ситно. Разбъркват се с нарязаното топено сирене.

  4. 4.

    Картофите се намачкват на пюре, разбъркват се с нарязания на ситно морков, граха, магданоза, кашкавала, жълтъците, индийското орехче, сол, пипер на вкус и лимоновия сок. Оформят се 24 топки, които се пълнят с малко от шунковата смес. Придава им се продълговата цилиндрична форма.

  5. 5.

    Всеки крокет се овалва в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Пържат се в сгорещеното олио, докато придобият златист цвят.


Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари