Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Снимка за Пълнени гъби с бекон и кашкавал
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 20 по-едри гъби, подходящи за пълнене
  • 200 г бекон
  • 100 г сирене ементал или кашкавал
  • 200 мл прясно мляко
  • 30 г масло
  • 1 ч. л. брашно
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват, подреждат се в тава за печене и във всяка се слага по щипка сол. Запичат се в загрята на 200°С фурна, докато се напълнят с вода. Изваждат се от фурната, водата се излива и се оставят да изстинат.

  2. 2.

    Маслото се разтопява, в него се запържва брашното за 1 мин., залива се при непрекъснато бъркане с горещото мляко. Разбърква се, докато се сгъсти. Подправя се със сол и индийско орехче на вкус.

  3. 3.

    Беконът се нарязва на ситно и се запържва в нагорещен тиган без мазнина. Прибавят се нарязаните пънчета, готовият сос бешамел, сиренето, нарязано на малки кубчета и магданозът.

  4. 4.

    Гуглите на гъбите се напълват с приготвената смес и се запичат на 200°С, докато се зачервят.

Продуктите са за 20 броя.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари