Пълнени гъби с бекон и кашкавал
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 по-едри гъби, подходящи за пълнене
- 200 г бекон
- 100 г сирене ементал или кашкавал
- 200 мл прясно мляко
- 30 г масло
- 1 ч. л. брашно
- 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват, подреждат се в тава за печене и във всяка се слага по щипка сол. Запичат се в загрята на 200°С фурна, докато се напълнят с вода. Изваждат се от фурната, водата се излива и се оставят да изстинат.
- 2.
Маслото се разтопява, в него се запържва брашното за 1 мин., залива се при непрекъснато бъркане с горещото мляко. Разбърква се, докато се сгъсти. Подправя се със сол и индийско орехче на вкус.
- 3.
Беконът се нарязва на ситно и се запържва в нагорещен тиган без мазнина. Прибавят се нарязаните пънчета, готовият сос бешамел, сиренето, нарязано на малки кубчета и магданозът.
- 4.
Гуглите на гъбите се напълват с приготвената смес и се запичат на 200°С, докато се зачервят.
Продуктите са за 20 броя.