Пълнени гъби
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 1 кг едри печурки
- 7 с. л. зехтин
- 1 връзка нарязан магданоз
- 1 с. л. трохи от бял хляб
- 3 скилидки пресован чесън
- сол на вкус
- пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се измиват, отделят им се пънчетата и се нарязват на ситно. Шапчиците се посоляват.
- 2.
В 2 с.л. загрят зехтин се задушават нарязаните пънчета. Когато им се изпари водата, се махат от огъня и се прибавят магданозът, трохите, чесънът и сол и пипер на вкус.
- 3.
С получената смес се пълнят гъбите, слагат се в намаслена тавичка. Всяка гъбка се поръсва с малко зехтин и се запичат за 10 мин. на 200°С.
Идея:
Вместо чесън, може да се сложи зелен лук и да се използва пресен босилек.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари