Пълнени чушки със зеленчуково къри
Макар и запечени, чушките в тази рецепта запазват достатъчно свеж вкус, с който да обогатят ароматната плънка в индийски стил
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 картофа, нарязани на малки кубчета
- 1 ч. ч. зелен фасул
- 1 малка глава броколи или карфиол, накъсани на малки розички
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 морков, нарязан на кръгчета
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 3 с. л. олио
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 ч. л. кимион на зърна
- 1 ч. л. млян кориандър
- 1 ч. л. синап
- 2 ч. л. куркума
- ½ ч. л. кайенски пипер
- 2 ч. л. сок от лайм или лимон
- 200 мл кокосово мляко
- 4 чушки за пълнене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите и зеленият фасул се слагат в 2 ч. ч. подсолена вода и се варят 7 мин. Добавят се броколите и се варят още 2 мин. Отцеждат се.
- 2.
Сгорещява се олиото и се прибавят празът и морковът, разбърква се 2 мин. и се слагат тиквичките, чесънът, кимионът, кориандърът, куркумата и кайенският пипер. Разбъркват се кратко, докато се засили ароматът им и веднага се добавят картофите, фасулът и броколите. Разбъркват се, подправят се със сол и пипер на вкус. Добавят се кокосовото мляко и сокът от лайм. Оставя се да поври 2-3 мин.
- 3.
Чушките се почистват от дръжките и семките и се срязват наполовина. Напълват се с плънката и се запичат 20 мин. на 180° С. Сервират се с топъл селски хляб.