Начало За нас Реклама Контакти

Пушена сьомга с водка

Снимка за Пушена сьомга с водка
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Едно от най-добрите мезета за водка е пушената риба, затова комбинацията между двете е гаранция за истинска наслада. Особено ако са придружени от свежестта на краставицата, анасоновия дъх на копъра и нежната текстура на крем сиренето.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 100 г пушена сьомга
  2. 1 краставица
  3. 2 с. л. водка
  4. 4 с. л. зехтин
  5. 2 с. л. ябълков оцет
  6. 2 с. л. копър, ситно нарязан
  7. 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
  8. 100 г изцедено кисело мляко
  9. 100 г крем сирене
  10. 1 ч. л. лимонов сок
  11. 3-4 капки лют сос
  12.  хайвер от сьомга, по желание
  13.  сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, водката, оцетът и лимоновата кора.

  2. 2.

    Половината от сьомгата се нарязва на ивици, а другата половина се реже на много ситно. Резенчетата се поръсват с 2 с. л. от получената марината и малко копър.

  3. 3.

    Нарязаната сьомга се смесва с крем сиренето, цеденото мляко, половината от лука, лимоновия сок, сол, пипер, лютивия сос и копър на вкус.

  4. 4.

    От краставицата се изрязват 4 дълги ленти, останалото се обелва, отделят се семките и се нарязва на малки кубчета. Обърква се с 2 с. л. от маринатата, добавя се лъжица от зеления лук и се посолява на вкус.

  5. 5.

    На дъното на чаши се сипват по 2 с. л. от краставицата на кубчета, отгоре се слага от сметановата смес и върху нея се слагат резенчетата сьомга и краставица. Украсява се със зелен лук, червен хайвер и резен лимон.


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари