Начало За нас Реклама Контакти

Пухкави ябълкови палачинки

Снимка за Пухкави ябълкови палачинки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Дори хората, които са скептично настроени към немската кухня, няма да останат безучастни към резултата от тази рецепта. Балансираното съчетание от продукти, интересната технология на приготвяне и финият вкус превръщат десерта в ценно постижение на европейската кулинария.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 зелени ябълки грени смит
  • 200 г краве масло
  • 2 с. л. захар
  • 1 щипка канела
  • за тестото:
  • 4 яйца
  • 1 с. л. захар
  • 150 мл пресято мляко
  • 2/3 ч. ч. брашно
  • 1 щипка сол
  • за соса:
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • 1 шушулка ванилия или 1 ч. л. ванилова есенция
  • 2 с. л. захар
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тестото се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта и млякото. Прибавя се пресятото брашно със солта. Разбърква се, докато стане гладко. Сместа се разделя на четири.

  2. 2.

    Ябълките се обелват, нарязват се на кръгчета и се слагат да се задушат за 2-3 мин. в 100 г масло, докато станат крехки. Поръсват се със захарта и канелата. Разделят се на 4 части.

  3. 3.

    В тиган с незалепващо покритие се слага да се разтопи 1 ч.л. от останалото масло. Сипва се половината от всяка отделена порция тесто. Върху нея се подреждат ябълките и се заливат с останалата част от тестото. Пържат се, докато се зачервят от двете страни. Същото се повтаря с всяка отделена порция тесто и ябълки.

  4. 4.

    Сосът се приготвя, като нишестето се разбърква с 3-4 с.л. от млякото. Останалото мляко се слага да заври и се подслажда със захарта. Шушулката ванилия се срязва на две по дължина и с помощта на нож се обират семенцата и се слагат в млякото. Добавя се разтвореното нишесте и сосът се разбърква 1-2 мин., докато леко се сгъсти.

  5. 5.

    Горещите ябълкови палачинки се поднасят с топлия сос.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари