Пухкав омлет
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 6 белтъка
- 1 с. л. вода
- 2 щипки сол
- 100 г спанак, тънко нарязан
- 1 с. л. зехтин
- за гарниране:
- 1 с. л. зехтин
- 1 стрък пресен лук, ситно нарязан
- 1 тиквичка, нарязана на малки кубчета
- 1 червена чушка, ситно нарязана
- 200 г чери домати или обелени и нарязани на ситно домати
- 1 ч. л. доматено пюре
- 4 с. л. вода
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Сосът за гарниране се приготвя, като зехтинът се загрява и лукът, тиквичката и чушката се сотират в него, докато се зачервят. Добавят се доматите, пюрето и водата и се подправя със сол и пипер на вкус.
- 2.
Белтъците се разбиват на сняг със солта и водата, добавя се спанакът. Сместа се разделя на четири.
- 3.
Зехтинът се загрява и се сипва омлетът. Пържи се на умерен огън под капак, докато повърхността леко се втвърди. В средата се слага от сосът за гарниране и омлетът се сгъва на две. Поднася се с айрян или прясно мляко.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари