Начало За нас Реклама Контакти

Ароматни царевични хлебчета

Снимка за Ароматни царевични хлебчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган. Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната закуска.

СъставНеобходими продукти за 8 броя

  1. 150 г брашно с набухватели
  2. 100 г царевично брашно
  3. ⅓ ч. л. сол
  4. ½ ч. л. сода за хляб
  5. 50 г натрошено сирене
  6. 2 с. л. нарязани маслини
  7. 2 с. л. босилек или магданоз, ситно нарязани
  8. 2 с. л. нарязани сушени домати
  9. 1 яйце
  10. 300 мл прясно мляко
  11. 2 с. л. зехтин
  12. 50 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното с набухватели се пресява и се смесва с царевичното брашно, солта и содата. Разбърква се с натрошеното сирене, маслините, босилека и сушените домати.

  2. 2.

    Яйцето се разбива с тел заедно с млякото и зехтина. Добавя се към брашнената смес, като се разбърква с дървена бъркалка кратко, само докато продуктите се смесят.

  3. 3.

    Сипва се в намаслени формички за мъфини, поръсва се с кубчетата кашкавал и се пече 20 мин. във фурна, загрята до 180° С. Хлебчетата се поднасят горещи с масло.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари