Ароматни царевични хлебчета
Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган. Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната закуска.
СъставНеобходими продукти за 8 броя
- 150 г брашно с набухватели
- 100 г царевично брашно
- ⅓ ч. л. сол
- ½ ч. л. сода за хляб
- 50 г натрошено сирене
- 2 с. л. нарязани маслини
- 2 с. л. босилек или магданоз, ситно нарязани
- 2 с. л. нарязани сушени домати
- 1 яйце
- 300 мл прясно мляко
- 2 с. л. зехтин
-
50 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното с набухватели се пресява и се смесва с царевичното брашно, солта и содата. Разбърква се с натрошеното сирене, маслините, босилека и сушените домати.
- 2.
Яйцето се разбива с тел заедно с млякото и зехтина. Добавя се към брашнената смес, като се разбърква с дървена бъркалка кратко, само докато продуктите се смесят.
- 3.
Сипва се в намаслени формички за мъфини, поръсва се с кубчетата кашкавал и се пече 20 мин. във фурна, загрята до 180° С. Хлебчетата се поднасят горещи с масло.