Омлети със спаначен пълнеж

Когато времето не е ресурсът, с който разполагате, а ви се хапва вкусно, омлетите са насреща. Те са толкова разнообразни и апетитни, колкото им позволите. 'Меню" днес ги предлага свежозелени и млечни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за омлетите:
- 4 яйца
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. олио
- сол, пипер и индийско орехче на вкус
- за пълнежа:
- 200 г спанак и киселец, нарязани на тънки лентички
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 250 г цедено кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1.
За пълнежа зехтинът се загрява и в него се слага чесънът, докато стане ароматен. Добавят се спанакът и киселецът. Разбъркват се кратко, само докато завехнат. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се с цеденото кисело мляко.
- 2.
Омлетите се приготвят, като яйцата се разбиват с водата, сол и черен пипер на вкус. Сгорещен тиган леко се намазва с мазнина и в него се сипва около 30 мл от сместа, за да се оформи малък омлет. Изпържва се от двете страни. От сместа се приготвят общо 8 омлета.