Начало За нас Реклама Контакти

Пуешко филе с кестени

Снимка за Пуешко филе с кестени
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Може и да е март, но си е истинска зима, така че храната от този сезон все още е на мястото си и във времето си. Затова днес ви предлагаме една постколедна рецепта от крехко пуешко месо и ароматни кестени.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 800 г пуешко филе
  • 1 с. л. масло
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 1 морков, нарязан на ситно
  • 1 стрък селъри, нарязан на ситно
  • 2 с. л. сушени ябълки, нарязани на ситно
  • 200 г обелени сварени кестени
  • 1 стрък розмарин
  • 2 листа салвия, нарязани на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  • 100 мл бяло вино
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разрязва хоризонтално, така че да се оформи голям правоъгълник. Леко се начуква между 2 листа фолио за свежо съхранение. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

  2. 2.

    Празът, морковът и селърито се запържват в маслото. Добавят се ябълките, кестените, розмаринът и салвията. Подправя се на вкус.

  3. 3.

    Плънката се разпределя върху месото и се навива на руло. Връзва се с конец и се запържва от всички страни в сгорещения зехтин. Слага се да се запече в загрята фурна на 180° С за 30 мин., като се залива с виното.

Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари