Пуешко филе с кестени
Може и да е март, но си е истинска зима, така че храната от този сезон все още е на мястото си и във времето си. Затова днес ви предлагаме една постколедна рецепта от крехко пуешко месо и ароматни кестени.
СъставНеобходими продукти за 4
- 800 г пуешко филе
- 1 с. л. масло
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 1 морков, нарязан на ситно
- 1 стрък селъри, нарязан на ситно
- 2 с. л. сушени ябълки, нарязани на ситно
- 200 г обелени сварени кестени
- 1 стрък розмарин
- 2 листа салвия, нарязани на ситно
- 2 с. л. зехтин
- 100 мл бяло вино
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се разрязва хоризонтално, така че да се оформи голям правоъгълник. Леко се начуква между 2 листа фолио за свежо съхранение. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
- 2.
Празът, морковът и селърито се запържват в маслото. Добавят се ябълките, кестените, розмаринът и салвията. Подправя се на вкус.
- 3.
Плънката се разпределя върху месото и се навива на руло. Връзва се с конец и се запържва от всички страни в сгорещения зехтин. Слага се да се запече в загрята фурна на 180° С за 30 мин., като се залива с виното.