Пуешки рулца с песто и бекон
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В тази чудесна парти рецепта вкусното и здравословно пуешко месо е поднесено в италиански стил. Компания му правят ароматният сос песто и сиренето моцарела, а немалко предимство на цялото съчетание е, че се приготвя извънредно лесно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г пуешко филе
- 4 ч. л. готово песто
- 4 парчета бекон
- 4 резена моцарела
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- лимонов сок на вкус
- 4 бамбукови шишчета
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се разрязва по дължина на 4 парчета. Всяко се начуква между 2 пласта фолио за опаковане. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Парчетата се намазват с по 1 лъжица от пестото, отгоре се слага парче моцарела и се завиват на руло.
- 2.
Всяко руло се увива с резен бекон и се закрепва с бамбуково шишче. Пекат се 15–20 мин. във фурна, загрята на 200°С.
Подходящи типове вина
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари