Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки рулца с песто и бекон

Снимка за Пуешки рулца с песто и бекон
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази чудесна парти рецепта вкусното и здравословно пуешко месо е поднесено в италиански стил. Компания му правят ароматният сос песто и сиренето моцарела, а немалко предимство на цялото съчетание е, че се приготвя извънредно лесно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г пуешко филе
  • 4 ч. л. готово песто
  • 4 парчета бекон
  • 4 резена моцарела
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  лимонов сок на вкус
  • бамбукови шишчета

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разрязва по дължина на 4 парчета. Всяко се начуква между 2 пласта фолио за опаковане. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Парчетата се намазват с по 1 лъжица от пестото, отгоре се слага парче моцарела и се завиват на руло.

  2. 2.

    Всяко руло се увива с резен бекон и се закрепва с бамбуково шишче. Пекат се 15–20 мин. във фурна, загрята на 200°С.


Подходящи типове вина
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари