Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки кюфтенца със сос барбекю

Снимка за Пуешки кюфтенца със сос барбекю
70
Време за приготвяне: 70 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пуешкото месо е с ниско съдържание на мазнини и е добър източник на селен и витамини от В-групата. Затова се надяваме, че тази ароматна рецепта, ще пробуди интереса ви към този все още недооценен у нас продукт.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г смляно пуешко или пилешко месо
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 3 с. л. овесени ядки
  • 1 голям морков, настърган
  • 1 яйце
  •  сол и черен пипер на вкус
  • за соса:
  • 800 г домати от консерва
  • 3 с. л доматено пюре
  • 2 с. л. оцет
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. кафява захар
  • 5 скилидки чесън, пресовани
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 1 с. л. сос уорчестър
  • 1 ч. л. леко лют червен пипер
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1. .

    В загретия зехтин се слагат лукът, чесънът и морковът. Разбъркват се 2-3 мин., за да омекнат. Добавят се овесените ядки, солта и черният пипер и се разбъркват 2-3 мин. Оставят се да изстинат.

  • 2. .

    Каймата се обърква с овесената смес и яйцето. С мокри ръце се оформят малки кюфтенца. Намазват се със зехтин и се слагат в тавичка да се изпекат за 10 - 15 мин. на 190° С.

  • 3. .

    За соса лукът се слага да се задуши с лъжица вода в загретия зехтин. Когато течността се изпари, се слага чесънът и се разбърква, докато стане ароматен. Добавят се останалите продукти и сосът се вари на тих огън около 20 мин., като се разбърква от време на време. Съхранява се в хладилника и е най-добър, като престои 2-3 дни.


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари