Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки кюфтенца с доматен сос и печени чушки в хлебче

Снимка за Пуешки кюфтенца с доматен сос и печени чушки в хлебче
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сервирането в хляб може на някой да му се струва излишно разточителство, но попилите сосове  и сокове сърцевина и коричка са едно от най-вкусните неща на света.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за кюфтетата:
  • 500 г смляно пуешко месо
  • 1 дебела филия хляб, направена на трохи, без кората
  • 100 г настърган кашкавал
  • ½ ч. л. пушен червен пипер
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 2 с. л. червен лук, настърган
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. смляна морска сол
  • ⅓ ч. л. прясно смлян черен пипер
  • за соса:
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 3 с. л. доматено пюре
  • 500 г консервирани домати, нарязани
  • 3 печени чушки, нарязани на лентички
  • 1 с. л. листа от пресен риган или ⅓ ч. л. сушен
  • ½ ч. л. смляна морска сол
  • 4 с. л. босилек, нарязан
  • 1 топка моцарела
  • 4 хлебчета чабата или 1 голяма багета

Начин на приготвяне

  • 1.

    Месото се омесва 5 мин. на кайма със всички продукти. С мокра ръка се оформят малки кюфтенца, които се намазват със зехтин и се слагат в тавичка. Запичат се под грила на фурната около 10 мин., докато леко се зачервят.

  • 2.

    За соса в загретия зехтин се слагат на умерен огън лукът и чесънът. Разбъркват се, докато чесънът започне да се зачервява. Слага се доматеното пюре, разбърква се, сипват се чушките и доматите. Подправя се със сол на вкус, слага се риганът. Сосът се разбърква, докато леко се сгъсти. слагат се кюфтенцата и се оставят да поврат 3-4 мин. на тих огън. Слага се босилекът.

  • 3.

    Отрязват се капачетата на хлебчетата и вътрешността им леко се издълбава. Напълват се с кюфтенца и малко от соса. Отгоре се слагат резенчета моцарела и се запичат във фурната, докато се зачерви сиренето.
     

Авг. 2015
Още подобни рецепти
Коментари