Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки къри пилаф

Снимка за Пуешки къри пилаф
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пуешкото месо е деликатес, чиито вкусови качества изпъкват още повече в подходяща компания. В случая тя включва ориз, сушени плодове, ядки и ароматни подправки и резултатът от тази среща е едно чудесно ястие в духа на най-добрите ориенталски кулинарни традиции.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
  • 4 скилидки чесън, ситно скълцани
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 пръчка канела
  • 1 ч. л. къри на прах
  • 50 г стафиди
  • 100 г сушени кайсии, нарязани на ситно
  • 2 ч. ч. дългозърнест ориз
  • 4 ч. ч. пилешки бульон
  • 3 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 500 г готово сварено или печено пуешко месо
  • ½ ч. ч. белени бадеми
  • 4 с. л. нарязан магданоз
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага да се задуши за 3-4 мин. в загретия зехтин. Прибавят се чесънът, сушените плодове, канелата и кърито. Разбъркват се 1-2 мин. и се слага оризът. Запържва се около минута, налива се бульонът и се подправя на вкус. Оставя се да къкри под капак, докато течността почти се абсорбира.

  2. 2.

    Към готовия ориз се прибавя месото, което е предварително накъсано на малки парчета, лимоновият сок, лимоновата кора и бадемите. След като всичко се остави да поври още 1-2 мин., се добавя и магданозът. Преди да се сервира, се изважда пръчката канела.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари