Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна суперсалата

Снимка за Пролетна суперсалата
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Уникалният вкус на аспержите направо избухва на фона на стипчивия спанак и сладките ягоди. Тази салата ще внесе едно вкусно вдъхновение на вашия пролетен обяд или вечеря.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г зелени аспержи
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 50 мл портокалов сок
  4. 200 г млад спанак
  5. 200 г ягоди
  6. 100 г козе сирене, по желание
  7. 50 г кашу
  8. за дресинга:
  9. 1 ч. л. малинов или ябълков оцет
  10. 1 ч. л. дижонска горчица
  11. 1 ч. л. мед
  12. ⅓ ч. л. морска сол
  13. 50 мл зехтин

  14.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Аспержите се срязват по дължина на половини и след това се нарязват на парчета дълги 4-5 см. Слагат се в тавичка, заливат се със зехтина и портокаловия сок, поръсват се с кашуто и се слагат в загрята фурна на 200° С за 10 мин.

  2. 2.

    Всички продукти за дресинга се разбиват в купа.

  3. 3.

    Спанакът се измива, подсушава се и се слага в купа. Смесва се с ягодите, запечените аспержи, ядките и се поръсва със сиренето и дресинга.

Подходящи типове вина
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари