Пролетна суперсалата
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Уникалният вкус на аспержите направо избухва на фона на стипчивия спанак и сладките ягоди. Тази салата ще внесе едно вкусно вдъхновение на вашия пролетен обяд или вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г зелени аспержи
- 2 с. л. зехтин
- 50 мл портокалов сок
- 200 г млад спанак
- 200 г ягоди
- 100 г козе сирене, по желание
- 50 г кашу
- за дресинга:
- 1 ч. л. малинов или ябълков оцет
- 1 ч. л. дижонска горчица
- 1 ч. л. мед
- ⅓ ч. л. морска сол
- 50 мл зехтин
-
Начин на приготвяне
- 1.
Аспержите се срязват по дължина на половини и след това се нарязват на парчета дълги 4-5 см. Слагат се в тавичка, заливат се със зехтина и портокаловия сок, поръсват се с кашуто и се слагат в загрята фурна на 200° С за 10 мин.
- 2.
Всички продукти за дресинга се разбиват в купа.
- 3.
Спанакът се измива, подсушава се и се слага в купа. Смесва се с ягодите, запечените аспержи, ядките и се поръсва със сиренето и дресинга.
Подходящи типове вина
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари