Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна салата с грах

Снимка за Пролетна салата с грах
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Да не забравяме колко свежа, полезна и вдъхновяваща може да е една добре приготвена салата от пресни зеленини, особено с нежното присъствие на малко зелен грах.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. зелен грах, пресен или замразен
  • 2 ч. ч. пресен млад спанак
  • 2 ч. ч. зелени листни зеленчуци - рукола, айсберг или зелена салата
  • 1 връзка репички, нарязани на четвъртини
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно
  • 2 с. л. нарязан пресен джоджен
  • 100 г овче сирене или тип фета, по желание
  • 90 мл зехтин Extra Virgin
  • 3 с. л. балсамов оцет
  • 1 ч. л. течен мед
  • ½ ч. л. смлян пипер меланж  на вкус
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Добре измитите листни зеленчуци се подсушават и се накъсват.

  • 2.

    Ако грахът не е съвсем пресен или ако е замразен, се пуска за 3-4 мин. в подсолена вряща вода, докато стане крехък. Веднага се прецежда и се залива с ледена вода, за да запази свежия си зелен цвят. Прецежда се.

  • 3.

    В купа се разбиват заедно зехтинът, оцетът, медът, пиперът и солта.

  • 4.

    Смесват се листните зеленчуци, грахът, репичките, лукът, чесънът и джодженът и се разбъркват със заливката. Салатата се разпределя в чинии и може да се поръси със сиренето.
     


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари