Пролетна салата
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Чесънът и лютите чушки са основните подправки във все още непознатата у нас корейска кухня. Те, разбира се, не липсват и в тази свежа пролетна салата от Страната на утринната свежест, където чудесно си партнират с типичните източни вкусове на соевия сос и сусамовото олио.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 зелена салата
- 1 връзка репички, нарязани на кръгчета
- 1 краставица, нарязана на кръгчета
- 1 ч. л. сушени люти чушки
- за дресинга:
- 5 с. л. зехтин
- 3 с. л. балсамов оцет
- 1 с. л. соев сос
- 1 ч. л. сусамово олио
- 1 ч. л. чесън, пресован
- 2 ч. л. захар
- 1 с. л. сусам
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Салатата се накъсва на парчета и се смесва с останалите зеленчуци.
- 2.
Дресингът се приготвя, като всички съставки без сусама се смесват и се разбиват с тел в купа. Прибавят се зеленчуците и се поръсва със сусам.
Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари