Пролетна мусака с пиле
Като всяко класическо ястие мусаката може да се похвали с богат набор от варианти, които се различават, както по технология на приготвянето, така и по съставки. Ние ви предлагаме изключително лесна рецепта с пилешко и избрани сезонни зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 2 с. л. олио
- 500 г пилешко филе, нарязано на много ситно
- 400 г консервирани белени домати, отцедени
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
- 2 тиквички, нарязани на кръгчета
- 4 картофа, нарязани на тънки кръгчета
- 1 пакет MAGGI® Фикс за Бешамел
- 100 г кашкавал, настърган на едро
- 1 с. л. трохи от пълнозълнест хляб
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се задушава в олиото за 1 мин. Добавя се месото и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се позачерви. Сипват се доматите и се натрошава кубчето MAGGI® Пилешки бульон. Всичко се оставя да поври 3-4 мин.
- 2.
Картофите се пускат за 5 мин. във вряща вода и се изцеждат. В тавичка се редят на пластове картофите, месната смес и тиквичките.
- 3.
Фиксът се приготвя според указанията на опаковката и с него се залива мусаката. Слага се да се пече за 30 мин. на 180°С. Поръсва се с кашкавала и трохите и отново се запича, докато се зачерви.