Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна каша

Снимка за Пролетна каша
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Подценявани днес, кашите някога са били чести гости на българската трапеза,и затова е редно да си припомним тези семпли, но питателни и вкусни ястия. Пролетта със съпътстващите я зелении е най-подходящото време за това.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 с.л. зехтин или олио
  • 200 г бекон, нарязан на малки кубчета
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 4 ч.ч. измита и нарязана коприва, лобода или спанак
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч.ч. горещо мляко
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • 2 с.л. нарязан пресен джоджен
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се запържват лукът и беконът до златисто. Слага се нарязаната коприва и се бърка, докато позавехне. Прибавя се брашното и се разбърква няколко секунди. Налива се млякото и 1 ч.ч. гореща вода или бульон. Разбърква се и се оставя да поври 10 мин.

  2. 2.

    Преди да се отстрани от огъня, се добавят кашкавалът и джодженът.

  3. 3.

    Сервира се с парче запържен бекон, стрък пресен лук и джоджен.


Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари