Пресни ягоди с козе сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Класическото за италианските гурмани съчетание от ягоди с балсамов оцет тук е обогатено от мащерковия мед и козето сирене - получава се десерт с неповторим характер и силен, запомнящ се вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г ягоди
- 3 с. л. балсамов оцет
- 2 с. л. пудра захар
- 80 г манов мед
- 8 стръка свежа мащерка
-
100 г меко козе сирене
Начин на приготвяне
- 1.
Листенцата от мащерка се слагат в меда по възможност 3-4 дни преди приготвянето на десерта.
- 2.
Балсамовият оцет се редуцира на много тих огън заедно с пудрата захар, докато останат 3 с. л. течност.
- 3.
Почистените и измити ягоди се срязват на половинки, нареждат се в кръг, около тях се покапва от балсамовата редукция. В кръга се слагат по два резена от козето сирене и се заливат с меда.
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари