Начало За нас Реклама Контакти

Пресни ягоди с козе сирене

Снимка за Пресни ягоди с козе сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класическото за италианските гурмани съчетание от ягоди с балсамов оцет тук е обогатено от мащерковия мед и козето сирене - получава се десерт с неповторим характер и силен, запомнящ се вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г ягоди
  2. 3 с. л. балсамов оцет
  3. 2 с. л. пудра захар
  4. 80 г манов мед
  5. 8 стръка свежа мащерка
  6. 100 г меко козе сирене
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листенцата от мащерка се слагат в меда по възможност 3-4 дни преди приготвянето на десерта.

  2. 2.

    Балсамовият оцет се редуцира на много тих огън заедно с пудрата захар, докато останат 3 с. л. течност.

  3. 3.

    Почистените и измити ягоди се срязват на половинки, нареждат се в кръг, около тях се покапва от балсамовата редукция. В кръга се слагат по два резена от козето сирене и се заливат с меда.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари