Пресни картофки на шиш
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
Сезонът на пресните картофи вече клони към своя край, така че не пропускайте да се възползвате от това апетитно предложение с тяхно участие. Приготвят се бързо и изключително лесно, а вкусът им се разгръща с ароматни нотки на розмарин и чесън.
СъставНеобходими продукти за 4
- 12 малки пресни картофа
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. MAGGI Унисос
- 1 ч.л. розмарин, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 червена чушка, нарязана на квадратчета
- 4 стръка розмарин или бамбукови шишчета
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се заливат със студена вода и се слагат да се подварят за 8-10 мин.
- 2.
Смесват се зехтинът, MAGGI Унисос, чесънът и розмаринът. Картофките се поставят в сместа и се оставят да постоят 10-15 мин.
- 3.
След това се нанизват по 3 на шиш от розмариново клонче или от бамбук, като се слагат по няколко парченца и от чушката. Пекат се по 3 мин. от всяка страна на грил или грил-тиган. Заливат се с останалия сос.
Галерия
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари