Начало За нас Реклама Контакти

Пресни картофки на шиш

Снимка за Пресни картофки на шиш
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Сезонът на пресните картофи вече клони към своя край, така че не пропускайте да се възползвате от това апетитно предложение с тяхно участие. Приготвят се бързо и изключително лесно, а вкусът им се разгръща с ароматни нотки на розмарин и чесън.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 12 малки пресни картофа
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. MAGGI Унисос
  • 1 ч.л. розмарин, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 червена чушка, нарязана на квадратчета
  • 4 стръка розмарин или бамбукови шишчета

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се заливат със студена вода и се слагат да се подварят за 8-10 мин.

  2. 2.

    Смесват се зехтинът, MAGGI Унисос, чесънът и розмаринът. Картофките се поставят в сместа и се оставят да постоят 10-15 мин.

  3. 3.

    След това се нанизват по 3 на шиш от розмариново клонче или от бамбук, като се слагат по няколко парченца и от чушката. Пекат се по 3 мин. от всяка страна на грил или грил-тиган. Заливат се с останалия сос.

Галерия
Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари