Начало За нас Реклама Контакти

Предястие от сьомга и скариди

Снимка за Предястие от сьомга и скариди
90
Време за приготвяне: 90 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

Насладете се на това изтънчено предястие, в което великолепната сьомга е в компанията на броколи и скариди. Освен че е чудесно на вкус, то изглежда и много ефектно, така че си струва да украсите празничната си трапеза с него.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 с. л. краве масло
  • 800 г филе от сьомга
  • 100 г течна сметана
  • белтък
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 100 г пресни или замразени броколи, нарязани и предварително бланширани
  • 200 г скариди
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 с. л. лимонов сок
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Четири купички за суфле се намазват с масло. Половината от филето сьомга се нарязва на тънки и дълги ивици, с които се обличат стените на купичките.

  2. 2.

    Половината от останалото филе се пасира заедно със сметаната и белтъка. Подправя се със сос и пипер на вкус.

  3. 3.

    Останалото филе се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина, прибавят се бланшираните броколи, скаридите и пресният лук. Овкусява се със сол, лимонов сок и пипер.

  4. 4.

    В облечените купички се сипва от сместа с броколите и пласт от пасираната риба. Запичат се на 180˚ С за 20 мин. Обръщат се и се сервират, завързани с перо от бланширан зелен лук.


Подходящи типове вина
Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари