Предястие от сьомга и скариди
Насладете се на това изтънчено предястие, в което великолепната сьомга е в компанията на броколи и скариди. Освен че е чудесно на вкус, то изглежда и много ефектно, така че си струва да украсите празничната си трапеза с него.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 с. л. краве масло
- 800 г филе от сьомга
- 100 г течна сметана
- 1 белтък
- 2 с. л. зехтин екстра върджин
- 100 г пресни или замразени броколи, нарязани и предварително бланширани
- 200 г скариди
- 2 стръка зелен лук
- 2 с. л. лимонов сок
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Четири купички за суфле се намазват с масло. Половината от филето сьомга се нарязва на тънки и дълги ивици, с които се обличат стените на купичките.
- 2.
Половината от останалото филе се пасира заедно със сметаната и белтъка. Подправя се със сос и пипер на вкус.
- 3.
Останалото филе се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина, прибавят се бланшираните броколи, скаридите и пресният лук. Овкусява се със сол, лимонов сок и пипер.
- 4.
В облечените купички се сипва от сместа с броколите и пласт от пасираната риба. Запичат се на 180˚ С за 20 мин. Обръщат се и се сервират, завързани с перо от бланширан зелен лук.