Постен ябълков сладкиш
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- за пълнежа:
- 3 средни ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 1 дюля, нарязана на кубчета
- ½ ч. ч. горски плодове, пресни или замразени
- 1 с. л. натурално царевично нишесте
- 100 г кафява захар
- 40 мл лимонов сок
- ½ ч. л. смлян джинджифил
- за коричката:
- 150 мл студен зехтин памъс или друго растително олио
- 250 г брашно
- 6 с. л. кафява захар
- 100 г бадеми, нарязани на пръчици
- 1 ч. л. канела
- 1 ч. л. лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1.
Плодовете се смесват и се разбъркват със захарта, нишестето, лимоновия сок и джинджифила. Сипват се в тавичка или друг топлоустойчив съд за печене с диаметър 26 см.
- 2.
Брашното се смесва със захарта, напръсква се със зехтина и се стрива на трохи. Добавят се бадемите, канелата и лимоновата кора. Поръсват се върху плодовете и се пече около 50 мин. във фурна, загрята на 180° С, докато омекнат плодовете и коричката се зачерви.
Подходящи типове вина
Дек. 2014
Още подобни рецепти
Коментари