Начало За нас Реклама Контакти

Постен тофи ябълков сладкиш

Снимка за Постен тофи ябълков сладкиш
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Печените ябълки и техният карамелено-плодов аромат са най-важната и най-вкусната черта на този постен сладкиш. 

СъставНеобходими продукти за 8-10 порции

  • за основата:
  • 2 с. л. ароматно кокосово масло
  • ⅔ ч. ч. светла кафява захар
  • ½ ч. ч. орехи, едро нарязани
  • 3 с. л. стафиди
  • 2 зелени ябълки, нарязани на тънки кръгчета
  • 2 с. л. коняк или ром
  • за блата:
  • 200 мл соево мляко
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. фино настъргана лимонова кора
  • 90 мл зехтин
  • 1 ч. ч. светла кафява захар
  • 1 ч. л. ванилова захар
  • 1½ ч. ч. брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се стопява на дъното на форма за торта с диаметър 26 см. Поръсва се с кафявата захар, орехите и стафидите. Ябълките се напръскват с коняка и се подреждат на дъното на формата.

  • 2.

    Соевото мляко се разбърква с лимоновия сок. Към него се добавят лимоновата кора, зехтинът, захарта и ванилената захар.

  • 3.

    Брашното се пресява с бакпулвера и содата и се прибавя към течната смес.

  • 4.

    Ябълковата основа се залива с тестото и се слага да се пече в предварително загрята на 180˚ С фурна за 30 - 40 мин.
     


Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари