Постен тофи ябълков сладкиш
СъставНеобходими продукти за 8-10 порции
- за основата:
- 2 с. л. ароматно кокосово масло
- ⅔ ч. ч. светла кафява захар
- ½ ч. ч. орехи, едро нарязани
- 3 с. л. стафиди
- 2 зелени ябълки, нарязани на тънки кръгчета
- 2 с. л. коняк или ром
- за блата:
- 200 мл соево мляко
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. фино настъргана лимонова кора
- 90 мл зехтин
- 1 ч. ч. светла кафява захар
- 1 ч. л. ванилова захар
- 1½ ч. ч. брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
-
½ ч. л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стопява на дъното на форма за торта с диаметър 26 см. Поръсва се с кафявата захар, орехите и стафидите. Ябълките се напръскват с коняка и се подреждат на дъното на формата.
- 2.
Соевото мляко се разбърква с лимоновия сок. Към него се добавят лимоновата кора, зехтинът, захарта и ванилената захар.
- 3.
Брашното се пресява с бакпулвера и содата и се прибавя към течната смес.
- 4.
Ябълковата основа се залива с тестото и се слага да се пече в предварително загрята на 180˚ С фурна за 30 - 40 мин.
Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари