Начало За нас Реклама Контакти

Поширано пилешко руло

Снимка за Поширано пилешко руло
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

"Минимализъм с пълна сила" е добро определение за тази фина рецепта с френски маниер.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пилешко филе
  2. 1 с. л. зехтин
  3. 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  4. 200 г спанак
  5. 100 г козе сирене
  6.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разрязва хоризонтално, така че да се оформи голям правоъгълник. Начуква се леко между 2 листа фолио за свежо съхранение. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне.

  3. 3.

    Плънката се разпределя върху месото, поръсва се с натрошеното сирене и се навива на руло. Връзва се с памучен конец и се завива плътно и здраво в плик за печене на месо. Слага се в тавичка за печене и се покрива с вряща вода. Пече се във фурната на 120 ° С за 40 мин. Пакетчето с месото се обръща в тавичката през 10 мин.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари