Поширано пилешко руло
"Минимализъм с пълна сила" е добро определение за тази фина рецепта с френски маниер.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешко филе
- 1 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 200 г спанак
- 100 г козе сирене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се разрязва хоризонтално, така че да се оформи голям правоъгълник. Начуква се леко между 2 листа фолио за свежо съхранение. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
- 2.
В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне.
- 3.
Плънката се разпределя върху месото, поръсва се с натрошеното сирене и се навива на руло. Връзва се с памучен конец и се завива плътно и здраво в плик за печене на месо. Слага се в тавичка за печене и се покрива с вряща вода. Пече се във фурната на 120 ° С за 40 мин. Пакетчето с месото се обръща в тавичката през 10 мин.