Портокалово пиле с розмарин
50
Време за приготвяне: 50 минути + 3-4 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Цитрусовите аромати чудесно подхождат на смолистия розмарин и заедно превръщат пилешкото месо в незабравимо вкусно ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешко филе
- сок от 1 портокал
- 2 стръка розмарин
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 2 с. л. сладко от портокали
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се всички продукти и се поръсват със сол и пипер на вкус. Всичко се поставя в плик за печене, завързва се и се поставя в хладилника да се маринова 3-4 часа или за една нощ.
- 2.
Преди печене се оставя на стайна температура за около час. Пече се 40 мин. на 200° С.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари