Поки туна салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
С морската хрупкавост на водораслите и нежния вкус на тънките резени пресен тон, тази салата от менюто на ресторант Хамачи е едно съблазнително и достъпно олицетворение на чудесната японска храна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г мариновани водорасли уакаме
- 2 авокадо
- 200 г прясна риба тон
- 40 г черен сусам
- за соса:
- 150 мл соев сос
- 1 ч. л. чеснова паста
- сок от 1 лимон
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
За всяка порция се аранжират по 150 г водорасли. Рибата тон и авокадото се подреждат отгоре.
- 2.
Залива се със соса и се поръсва със сусам.
Ако се затруднявате в намирането на някой от необходимите продукти за рецептата, пишете ни на menu@menumag.bg, за да ви помогнем в търсенето.
Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари