Плодово-зеленчукова салата
10
Време за приготвяне: 10 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази рецепта е в стила на тенденцията за функционалните храни. Само дето е съвсем без всякакви добавки, а разчита единствено на естествените полезности, съдържащи се в плодовете и зарзаватите на сезона.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 червени ябълки, нарязани на кубчета
- 2 стръка селъри, тънко нарязани
- 200 г ягоди, срязани на две
- 3 с. л. стафиди
- 4 с. л. нарязани орехи
- 4 листа зелена салата
- за дресинга:
- 4 с. л. обезмаслено кисело мляко
- 2 с. л. листа мента, нарязани на ситно
- 2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Листата салата се слагат на дъното на купа. Отгоре се слагат ябълките, селърито, ягодите, стафидите и орехите.
- 2.
Продуктите за дресинга се смесват. Салатата се залива и се охлажда до поднасянето.
Подходящи типове вина
Май 2007
Още подобни рецепти
Коментари